Half Double Foundation-sertifisering

Dette kurset er for deg som vil lære den hybriden prosjektmetoden Half Double, som bygger på det beste fra smidig og tradisjonell prosjektledelse. Metoden fra Danmark er enkel, effektiv og kan tilpasses din virksomhet eller det enkelte oppdrag. Bli sertifisert i metoden hos oss!

Påmelding
 • Om kurset
 • Kursholder

Om kurset

Dette sier tidligere kursdeltakere:

«God metode som legger vekt på sentrale temaer. Godt presentert – erfaren instruktør – gode drøftinger i grupper og i plenum. God kombinasjon med gruppeoppgaver».

«Innholdet var et godt supplement til allerede etablert prosjektmetodikk. Det er mulig å ta i bruk elementer fra Half Double og bruke i kombinasjon med egen metodikk».

«Det var en bonus at vi fikk gode diskusjoner basert på kursdeltagernes ulike erfaringsbakgrunner. Vil absolutt anbefale kurset til  andre».

 

Half Double – «Projects in half the time with double the impact»

Half Double er en prosjektmetodikk som fremhever verdiskapning. Navnet bygger på å doble gevinsten av et prosjekt ved å begynne å levere gevinster allerede halvveis i prosjektet. Slik kan den bidra til å øke prosjekters sannsynlighet for suksess og samtidig matche dagens behov for rask utvikling av nye produkter og tjenester. Samtidig er målet at Half Double skal bidra til å redusere risikoen og øke styrbarheten til prosjekter.

Metoden er skapt gjennom samarbeid mellom mer enn 2.500 prosjektledere, og brukes i mange bransjer, virksomheter og prosjekttyper. Metoden er utviklet gjennom kontinuerlig forskning og samling av beste-praksis-tilnærminger. Den er basert på faktisk menneskelig atferd, uforutsigbarhet og kompleksitet, snarere enn antakelser.

Half Double er selvfølgelig smidig og lar seg enkelt kombinere med andre metoder og rammeverk for prosjektledelse. Den  egnet for alle typer prosjekter, ikke bare IT og utvikling. Metoden kan tilpasses alle bransjer og organisasjoner, og kan innlemmes i bedriftens prosjektlederkontor (PMO).

Innhold i kurset

Kurset gir deg kunnskap om Half Double-metoden og hvordan du kan ta den i bruk for å skape tidlig effekt i prosjektene dine. Du vil lære å bruke metodens kjerneelementer effekt, flyt og lederskap, og med nytt mindset og nye verktøy er du klar for å skape en forskjell i ditt prosjektarbeid.

Kurset er praktisk rettet og du kan ta i bruk det du lærer umiddelbart.

Kurset har hovedfokus på disse områdene:

 • De 3 kjerneelementene: Effekt – Flyt – Lederskap
 • Lokal tilpasning sett i sammenheng med de 3 kjerneelementene
 • Half Double-metoden og -verktøyene, og praktisk bruk i din prosjekthverdag

Læringsutbytte

I kurset vil du lære følgende:

 • Forstå de 3 kjerneelementene Effekt – Flyt – Lederskap
 • Å kunne anvende metodikken og verktøyene for de 3 kjerneelementene i prosjektene dine
 • Kunne tilpasse metoden og verktøyene for å oppnå ønsket effekt til ulike prosjekter/scenarier
 • Å lede et prosjekt med et agilt og fleksibelt mindset

Målgruppe

Kurset passer for alle deltakere i en prosjektorganisasjon;

 • prosjektledere
 • prosjektdeltakere
 • prosjekteiere
 • medlemmer av PMO

Språk

Norsk undervisning, engelsk kursmateriell og eksamen.

Eksamen og sertifisering

For å bli sertifisert, må du bestå en multiple-choice test (engelsk) med 40 spørsmål på slutten av siste kursdag. Testen varer 1 time og du må ha 28 riktige svar. Ved bestått test, får du sertifiseringsbevis fra APMG International. Sertifiseringen må ikke fornyes og sertifiseringsavgiften er inkludert i prisen.

Kursmateriell

Før kurset vil du motta en guide som gir deg en god introduksjon til metoden.

«Forskere ved Universitet i Aarhus har dokumentert at andel prosjekter som lykkes kan økes fra 31% til 74% ved bruk av Half Double»*

* Rode and Svejvig (2023) Project Half Double Evaluation of Phase 3

Kursholder

EspenSjue e1699548063824

Espen Sjue

Espen er en svært erfaren prosjektleder som har ledet ulike IT- og telekom-prosjekter i offentlig og privat sektor over de siste 15 årene. Han har jobbet med IT og telekom i en rekke ulike bransjer, og har erfaring med alt fra Olje og gass, til samferdsel, bygg, logistikk og ren IT. Espen har vært med i innføringen av Half Double som prosjektrammeverk i en større norsk telekombedrift. Han er kjent for å holde engasjerende workshops, og er ikke redd for å gå bananas med Post-IT lappene.

Espen er sertifisert innen PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, PMP®, SPL (Strategic Project Leadership), PROSCI Change Management, samt som Half Double Practitioner. Han har dermed en svært bred forståelse av ulike rammeverk og hvilken metodikk som passer best for det enkelte prosjekt.

The APMG International and swirl device logo is a trade mark of the APM Group Limited, used under permission of The APM Group Limited. All rights reserved. The Half Double Institute logo is a trade mark of the Half Double Institute. All rights reserved.