PRINCE2 Agile® Foundation e-læring (engelsk)

Ønsker du en sertifisering i PRINCE2 Agile® Foundation, og trenger full fleksibilitet til å studere hvor og når du vil? Da er vår sertifiseringspakke den rette løsningen for deg, med e-læringskurs og online eksamen. Du trenger ingen forkunnskaper for å bli sertifisert, og du har tilgang til kurs og eksamen i 12 måneder.

Påmelding
 • Om kurset
 • PRINCE2®

Om kurset

Vi tilbyr et engelsk PRINCE2 Agile® Foundation e-læringskurs for deg som ønsker å bli sertifisert på egen hånd. Online sertifiseringseksamen er inkludert i prisen.

Kurset gir deg en grunnleggende forståelse for PRINCE2®-metoden i kombinasjon med smidige metoder, og passer for deg som jobber eller er involvert i, smidige prosjekter, eller kommer til å gjøre det etter hvert.

Kurset viser deg hvordan du jobber med prosjektarbeid og prosjektledelse basert på PRINCE2®-metoden og hvordan du kan integrere smidige metoder i et PRINCE2® prosjekt.

Se modul 1 av e-læringskurset

 

PRINCE2 Agile® gir deg en av de mest tidsaktuelle og relevante vinklingene av smidig tilnærming, og rammeverket inkluderer en rekke smidige metoder (SCRUM, Kanban og Lean Startup).

 • Kurset er skreddersydd for deg som er travel
 • Kurset er tilgjengelig i 12 måneder fra kjøpsdato
 • Kurset er utviklet av våre beste PRINCE2 Agile®-trenere

Læringsutbytte

 • Du lærer PRINCE2®-prosjektmetoden og får kunnskap om hvordan et PRINCE2®-prosjekt gjennomføres fra oppstart til avslutning. I kurset følger vi et PRINCE2®-prosjekt gjennom alle faser og faseoverganger, og har hovedfokus på hvordan smidige prinsipper og metoder kan integreres i prosjektarbeidet.
 • Du lærer hvordan du kan kombinere styring, kontroll og fleksibilitet i prosjektet, og hvordan du forbedrer evnen til å reagere og gjøre tilpasninger underveis.
 • Du opparbeider deg god forståelse for den internasjonalt anerkjente «beste praksis»-metoden.
 • Du styrker dine karrieremuligheter med en ettertraktet sertifisering.
 • Du øker din prosjektkompetanse slik at du oppnår bedre prosjektresultater.

Få en gratis smakebit av e-læringskurset

Ønsker du å teste ut første modul av e-læringskurset før du bestemmer deg?
E-læringskurset er utviklet av våre dyktige PRINCE2 Agile®-trenere, og ivaretar gode, pedagogiske prinsipper for læring, er moderne og tilpasset alle skjermflater. Hver modul består av læringsmål, teori og quiz/oppgaver. Klikk her for å komme direkte til kurset.

Målgruppe

Kurset passer for deg som:

 • Ønsker å få inngående kjennskap til PRINCE2 Agile®-prosjektmetoden
 • Ønsker å formalisere din prosjektkompetanse gjennom en sertifisering på PRINCE2 Agile® Foundation-nivå
 • Ønsker å lære mer om hvordan du kan kombinerer smidige metoder med PRINCE2®.

Innhold i kurset

I e-læringskurset blir du kjent med:

 • PRINCE2® begreper og definisjoner
 • De 7 prosessene, 7 temaene og 7 prinsippene i PRINCE2®
 • Hvordan du kan tilpasse PRINCE2® metoden til prosjektmiljøet.
 • Hvordan du kan tilpasse PRINCE2® prinsipper, tema, prosesser og roller til PRINCE2 Agile®.
 • 5 fokusområder som må vektlegges for å jobbe smidig.

Kurset består av 30 kursmoduler samt testeksamener.

Kursdetaljer og forberedelser

Kursgjennomføring: E-læringen kan startes og stoppes akkurat slik du ønsker, og du velger selv hvor lenge du studerer av gangen. Du har tilgang til e-læringskurset i 12 måneder fra kjøpsdato. Estimert tid for gjennomføring av kurset er 20 timer.

PRINCE2 Agile® Foundation eksamen: Vi anbefaler at du melder deg opp til online eksamen etter at du har gjennomført e-læringskurset. Du velger selv et tidspunkt som passer for deg. Online eksamen er tilgjengelig i 12 måneder fra du kjøper sertifiseringspakken. Ved bestilling av denne vil du motta informasjon om hvordan du melder deg opp til eksamen.

 • Omfang: 50 multiple choice-spørsmål, hvorav 55 % må være riktig for å bestå (28 av 50 spørsmål).
 • Varighet: 60 minutter (75 minutter dersom du tar eksamen på et språk som ikke er ditt morsmål).
 • Gjennomføring av eksamen: Eksamen gjennomføres online. Krever internettilgang, lyd, mikrofon og web-kamera.

 

Gyldighet for sertifiseringsbeviset etter bestått eksamen

Dette er gjeldende retningslinjer fra PeopleCert:

All candidates with a PeopleCert Global Best Practice certification can choose to renew within three years of their original certification dates. Les mer her

Ønsker du å delta på et PRINCE2 Agile®-klasseromskurs?

Dette kurset gjennomføres også som 3-dagers sertifiseringskurs i klasserom. Møt en av våre flinke PRINCE2 Agile®-trenere og delta på kurset sammen med  andre engasjerte deltakere. Det blir økter med teori, gruppearbeid, diskusjoner og erfaringsutveksling og øving til eksamen.

Til klasseromskurs

Se oversikt over alle våre e-læringskurs

PRINCE2®

Prosjekt som arbeidsform er en økende trend i markedet. Som medarbeider i en moderne bedrift eller organisasjon stilles det krav til at man skal kunne jobbe på tvers av oppgaver og med forskjellige personer. For å lykkes med dette kreves det at man effektivt kan styre prosjekter og prioritere oppgaver. PRINCE2® er da et nyttig verktøy og en av de mest anerkjente og brukte metodene i faget. Det stilles også større krav til dokumenterte ferdigheter og formell sertifisering innen prosjektledelse når bedrifter søker nye medarbeidere til å arbeide med prosjekter enn tidligere.

Som prosjektleder for små-, mellomstore og store prosjekt gir PRINCE® metoden deg det rammeverket du trenger. Metoden er skalerbar og kan tilpasses den enkelte bedrift.

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) er bredt anerkjent som markedets ledende prosjektmetode. Metoden har en prosessbasert tilnærming til en prosjektmodell med faser, beslutningspunkter og krav til styringsunderlag.

PRINCE2® er opprinnelig utviklet i England og basert på beste praksis i prosjektgjennomføring. Den har sitt utspring fra IT-prosjekter, men har i etterkant blitt utviklet til en metode som kan benyttes i alle typer prosjekter uavhengig av størrelse, bransje, organisasjonsform, geografi og kultur. Metoden beskriver hvordan man gjennomfører prosjekter fra start til slutt. Den er generisk og må tilpasses den enkelte virksomhet. Antall sertifiserte i Norge og på verdensbasis øker hurtig. Metoden passer for både offentlige og private bedrifter.

I Norge har DIFI basert sin anbefalte Prosjektveiviser på PRINCE2® metoden.

En PRINCE2® sertifisering kan gjennomføres på to nivåer: Foundation og Practitioner.

PRINCE2® Foundation kurset passer for alle som ønsker å lære prosjektledelse gjennom PRINCE2® metoden og krever ingen forkunnskaper. Kurset går over 3 dager og eksamen gjennomføres siste kursdag.

PRINCE2® Practitioner kurset utvikler deltagernes ferdigheter innen prosjektledelse og praktisk anvendelse av metoden. Dette kursert krever at du er PRINCE2® Foundation sertifisert eller PMP® sertifisert. Vi anbefaler allikevel PMP® sertifiserte å ta Foundation kurset i forkant.

Antall sertifiserte i PRINCE2®:

På verdensbasis:
PRINCE2® Foundation: 776 500 .
PRINCE2® Practitioner: 429 000

I Norge:
PRINCE2® Foundation: 3 444
PRINCE2® Practitioner: 1 224

Kilder hevder at antall gjennomførte PRINCE2 sertifiseringer på verdensbasis vil nå 2 millioner i løpet 2019.

Les også: Hva er PRINCE2®?

PRINCE2 Agile® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.