scrum

Sprint planlegging og gjennomføring

Scrum er en smidig metodikk som fokuserer på iterativ (gjentakende) og inkrementell (stegvis) fremdrift for å levere verdifulle produktinkrementer. En av de mest kritiske fasene i Scrum er sprint planlegging og gjennomføring. I denne artikkelen gir vi deg en kort og detaljert oversikt over hvordan du planlegger og gjennomfører en sprint – fra å prioritere oppgaver i produktbacklogen til å levere ferdige produktinkrementer. 

 

Les mer
scrum

Slik fungerer Scrum-board

Et Scrum-board, – eller Scrum-tavle, er et sentralt verktøy i Scrum-metodikken som hjelper deg med å visualisere prosjektfremdriften. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva et Scrum-board er, de ulike komponentene – som Task board, Sprint backlog og Product backlog, og fordeler ved å bruke et Scrum-board. Du får også noen praktiske tips om hvordan du kan lage og vedlikeholde ditt eget Scrum-board. 

Les mer
kanban

Hva er Kanban og hvordan fungerer det?

Har du noen gang følt at arbeidsoppgavene dine hoper seg opp uten at du har full oversikt? Eller kanskje teamet ditt sliter med å prioritere oppgavene effektivt? Da kan Kanban være løsningen for deg. I denne artikkelen forklarer vi hva Kanban er, hvordan det fungerer, og hvorfor det kan være et uvurderlig verktøy både for deg og teamet ditt.

Les mer
scrum

Rollene i et Scrum-prosjekt

I Scrum er metodens klart definerte roller en av nøklene til å sikre suksess i prosjektet. De tre hovedrollene er Scrum Master, Product Owner (Produkteier) og utviklingsteamet. Rollene har spesifikke ansvarsområder som bidrar til effektivitet og kvalitet i arbeidet. La oss utforske disse rollene i detalj for å forstå deres bidrag og hvordan de sammen skaper et effektivt Scrum-team. 

Les mer
scrum

Scrum versus andre metodikker

Effektiv prosjektledelse kan bety forskjellen mellom suksess og fiasko. For å hjelpe deg å navigere i landskapet av ulike metodikker, utforsker vi her Scrum-metodikken og sammenligner den med andre kjente metoder som Kanban, PRINCE2®, og tradisjonelle agile metoder. 

Les mer
Faglig

Hva er Half Double?

Kun 30% av prosjekter er en suksess. Dette ønsker skaperne av Half Double å endre ved å ha større fokus på gevinst og brukere!

Half Double prosjektmetoden bygger på å doble gevinsten av et prosjekt ved å begynne å levere gevinster allerede halvveis i prosjektet.

Les mer
scrum

Hva er Scrum og hvilke fordeler gir metodikken?

Scrum er en smidig tilnærming til prosjektledelse og utvikling. Smidige metodikker, som Scrum, blir stadig mer populært å benytte i prosjekter, spesielt i IT-bransjen – der kompleksiteten og kravene til tilpasningsevne er høye. Men Scrum passer også for andre bransjer!

Les mer
Faglig

Hva er Lean og hvilke gevinster kan det gi?

Har du hørt om Lean, men er usikker på hva det er og hvorfor det har blitt så populært? Eller er begrepet helt nytt for deg? I denne artikkelen gir vi deg en introduksjon til Lean-metodikken og innblikk i gevinster Lean kan føre med seg.

 

Les mer
Inspirasjon

Hva er workshopledelse?

En workshop er en strukturert arbeidsøkt der to eller flere personer samarbeider om å løse en problemstilling. Eller som PRINCE2 Agile®-metoden sier: «En aktivitet med flere deltakere der deltakernes kompetanse, interaksjoner og kreativitet brukes for å oppnå et mål».

 

Les mer