PRINCE2 Agile® Foundation – klasseromskurs

3-dagers sertifiseringskurs hvor du lærer hvordan du kan bruke smidige metoder i kombinasjon med PRINCE2®. Velg om du vil delta fysisk i klasserom eller digitalt.

Ingen krav til forkunnskaper for å delta, eksamensgaranti og en ekstra bonus: Inkludert i prisen får du også tilgang til vårt moderne og interaktive e-læringskurs i 12 måneder!

Foretrekker du å gjennomføre som selvstudie?  Se nettkurs

Påmelding
 • Om kurset
 • Kursholdere
 • PRINCE2 AGILE®
 • Referanser

Om kurset

Lær hvordan smidige metoder passer og kan integreres i et PRINCE2® prosjekt – for deg som allerede er PRINCE2®-sertifisert eller deg som er ny til PRINCE2®-metoden. En svært popoulær og tidsaktuell prosjekt-sertifisering!

PRINCE2 Agile® er en beste praksis modul fra Axelos, organisasjonen som står bak standardene PRINCE2®, MSP® og MoP®.

PRINCE Agile® er skreddersydd for innovasjonsrettede bedrifter og individer som ønsker å bruke PRINCE2®-metoden, men i tillegg ønsker å innføre eller forbedre smidige utviklingsmetoder i sine prosjekter. Det kan skape mer handlingsrom og fleksibilitet. Samtidig handler det om å bruke PRINCE2® og smidig metode på rett sted og i riktig kombinasjon. PRINCE2 Agile® gir deg det beste fra begge verdener, slik at du kan skalere for full kontroll og godt styresett!

PRINCE2 Agile® gir deg den mest tidsaktuelle og relevante vinklingen av smidig tilnærming og rammeverket inkluderer en rekke smidige metoder, slik som SCRUM, Kanban og Lean Startup.

LÆRINGSUTBYTTE

Dette PRINCE2 Agile® Foundation sertifiseringskurset vil gi deg et overblikk på PRINCE2® metoden og et overblikk på smidige konsepter og teknikker, samt kunnskap om hvordan de best spiller sammen.

Kurset belyser hvordan du på best mulig måte skreddersyr PRINCE2® for en smidig tilnærming i ulike situasjoner, og hvordan du kan integrere et smidig rammeverk og tilhørende teknikker for å heve prosjektkvaliteten.

Typisk for smidige utviklingsmetoder er eksempelvis stegvis utvikling, hyppige leveranser, kontinuerlig læring, styring etter verdi m.m. PRINCE2 Agile® kobler sammen PRINCE2® rammeverket med smidige metoder, og i din prosjekthverdag gir det deg:

 • Kombinasjonen av kontroll og fleksibilitet
 • Klar definisjon av prosjektet
 • Sømløs integrering
 • Forbedret evne til å reagere og gjøre tilpasninger underveis i prosjektet

I kurset veksles det mellom teori og praktiske øvelser.

 

MÅLGRUPPE

Det er ikke krav til forkunnskaper for deg som ønsker å ta PRINCE2 Agile® Foundation sertifiseringen. Kurset passer for alle som jobber i eller med små og store prosjekter, enten du er prosjektleder, prosjektmedarbeider eller på en annen måte er involvert i prosjekter, hvor en smidig metode kan være aktuell.

 

INNHOLD I KURSET

PRINCE2 Agile® kurset inneholder følgende elementer:

 • Innsikt i smidige metoder og teknikker
 • Påbygging av etablert PRINCE2® kunnskap
 • Forståelse for hvordan du integrerer smidige teknikker i et PRINCE2® prosjekt
 • Læring gjennom praktiske oppgaver
 • Forberedelse til PRINCE2 Agile® Foundation eksamen (3. kursdag)

 

KURSDETALJER OG FORBEREDELSER

 • Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta på kurset.
 • Kurset gjennomføres enten som webinar eller klasseromskurs, avhengig av hvilken kursdato du velger. Om du deltar på et webinar, vil du selvfølgelig fremdeles kunne være en aktiv deltaker i kurset, bli med på gruppeoppgaver, stille spørsmål og så videre.


Online eksamen

 • Eksamen gjennomføres online fra din PC, i etterkant av kurset. Merk at du må ha kamera på maskinen din.
 • Du vil motta en epost fra PeopleCert (eksamensleverandør) med informasjon om hvordan du melder deg opp til eksamen. Eksamen gjennomføres online innen 12 måneder, og du velger selv dag/tid for eksamen i PeopleCert sin kalender. Du blir fulgt av en eksamensvakt fra PeopleCert via web-kamera under gjennomføringen av eksamen.
 • Kursholder vil også informere om eksamen når du deltar på kurset


Eksamen (engelsk)

 • 50 multiple choice spørsmål
 • 55 % riktig besvart = bestått sertifisering (28 av 50 spørsmål)
 • Varighet: 1 time
 • Ingen hjelpemidler
 • Engelsk eksamen

Eksamen på Foundation nivå består av kunnskapsspørsmål (huske og kunne gjengi).

Tar du eksamen på et språk som ikke er ditt morsmål får du tildelt 25 % ekstra tid fra kursholder.

Gyldighet for sertifiseringsbeviset etter bestått eksamen

Dette er gjeldende retningslinjer fra PeopleCert:

All candidates with a PeopleCert Global Best Practice certification can choose to renew within three years of their original certification dates. Les mer her

Eksamensgaranti

Vi har eksamensgaranti. Det betyr at dersom du ikke består eksamen på første forsøk så gir vi deg en ny sjanse uten merkostnad.

E-læringskurs inkludert i prisen

Når du er påmeldt vårt 3-dagers kurs, får du også tilgang til vårt komplette PRINCE2 Agile® Foundation e-læringskurs! Du har tilgang til dette i 12 måneder og kan bruke det som forberedelse til kurset, eksamensforberedelse eller repetisjon etter gjennomført kurs. (E-læringskurset selger vi også som et selvstendig produkt, og det koster 11.500,- inklusiv eksamen).

Pensum

Digital pensumbok (engelsk) er inkludert i prisen. Du får tilgang til denne via PeopleCert sin kandidatportal PASSPORT samtidig som du mottar eksamensvoucheren for kurset.

Undervisningen i kurset tar utgangspunkt i PRINCE2 Agile®-manualen (pensumboken): «PRINCE2 Agile®» (3rd impression).

Hva er forskjellen mellom PRINCE2® og PRINCE2 Agile®?

Som en prosjektstyringsmetode gir PRINCE2® en struktur for hvordan prosjekter skal gjennomføres, ved å fokusere på suksessive faser fra oppstart til avslutning. PRINCE2® er mest opptatt av samspillet mellom prosjektlederen og styringsgruppen (ledet av prosjekteieren), og mindre opptatt av hvordan arbeidet i leveranseteamene utføres.

PRINCE2 Agile® er en sammensmelting av PRINCE2® og det agile tankegodset. PRINCE2 Agile® kombinerer prosjektstyring med agile arbeidsmetoder, slik som Scrum, Kanban og Lean Startup. På denne måten får man en større helhetsforståelse for hva som skjer i alle prosjektets nivåer, fra leveranseteam via prosjektleder, til styringsgruppe.

Kursholdere

Steinar Westland Holte Academy

Steinar Westland

Rådgiver og kursholder

(+47) 934 41 533

Steinar er en av våre mest erfarne forelesere og får gjennomgående svært gode tilbakemeldinger fra kursdeltakere på både åpne og bedriftsinterne kurs. Dette skyldes i stor grad en kombinasjon av praktisk erfaring, teoretisk kunnskap og sosiale evner som muliggjør en effektiv undervisningsform som øker deltakernes kompetanse samtidig som det legger til rette for praktisk anvendelse. Steinar er sertifisert PMP® og Managing Benefits™. Han er akkreditert PRINCE2® trener og har holdt svært mange PRINCE2-kurs de siste årene med meget høy bestått-andel blant deltakerne på både Foundation og Practitioner-nivå. I tillegg er Steinar også akkreditert PRINCE2 Agile® trener og er kursholder for våre PRINCE2 Agile® kurs.

PRINCE2 AGILE®

Hvorfor skal du og din organisasjon ta i bruk PRINCE2 Agile®?

 • Bidrar til å kunne etablere en klar strategi for hvordan smidig (agil) metode kan styre prosjektets leveranser, mens PRINCE2® setter rammene for hele prosjektet. De smidige metodene tilrettelegger for tidlig gevinstrealisering og en potensiell tidligere ROI underveis i prosjektet, samtidig som produkter blir utviklet og forbedret.
 • Få implementert den perfekte kombinasjonen av kontroll og fleksibilitet. PRINCE2® Agile er en godt utprøvd og testet metode som forsikrer at du får det beste fra to verdener.
 • Sømløs integrasjon. PRINCE2® Agile komplementerer PMBOK®Guide og APMG sitt rammeverk Body of Knowlegde på akkurat samme måte som PRINCE2® gjør på nåværende tidspunkt. PRINCE2® Agile vil også være interessant for MSP®-sertifiserte som trenger innsikt i hvordan prosjekter forholder seg til mekanismer og krav til leveranser.
 • PRINCE2® Agile er den mest oppdaterte og relevante av de smidige metodene som eksisterer i dagens marked.
 • Få bedre kommunikasjon i prosjekter gjennom bruk av standard terminologi fra både PRINCE2® og agile metoder.

Axelos har to sertifiseringsnivå for PRINCE2 Agile®: Foundation og Practitioner. Det stilles krav til at du som er sertifisert innen PRINCE2 Agile® Practitioner vedlikeholder denne hvert tredje år. PRINCE2 Agile® Foundation-sertifiseringen må derimot ikke fornyes.

Her kan du lese om sertifiseringene på Axelos sine hjemmesider

Se også våre artikler: 

PRINCE2 Agile – ikke kun for IT-prosjekter

13 spørsmål og svar om PRINCE2® Agile

Et inspirerende kurs og kursholder. God gruppedynamikk og en kursform som trigget gode diskusjoner og refleksjoner om temaet. Kurset passer perfekt for deg som enten jobber, ønsker eller kommer til å jobbe agilt i fremtiden.

Robert, Raa Laabs AS

Kurset PRINCE2 Agile Foundation gir et godt innblikk i hvordan de agile utviklingsmetodikkene vil kunne tilpasses for å fungere i et mer tradisjonelt prosjektledelsesperspektiv. Dette var veldig nyttig for oss i Helsedirektoratet da vi ønsker å jobbe smidig i kombinasjon med styringsstrukturer og roller fra Difis prosjektveiviser. Dyktig kursholder og god lunsj gjorde gjennomføringen til en fin opplevelse.

Hans Martin, konsulent hos Helsedirektoratet

Flott og givende kurs med dyktig instruktør og bratt læringskurve. Kurset gav meg nyttig kunnskap om hvordan PRINCE2 kan tilpasses en smidig hverdag og agile prosjekter.

Hanna, Holte Consulting

Kurset gir et godt overblikk over de mest kjente agile metoder og hvordan man kombinerer disse med tradisjonell prosjektledelse. Meget relevant om man bruker eller skal ta i bruk metoder som Scrum og Kanban i prosjekter.

Andrea Haug, Akselera

PRINCE2 Agile® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.