PRINCE2® Foundation

3-dagers sertifiseringskurs hvor du lærer markedets ledende prosjektmetode og blir trygg i prosjektrollen. Delta i klasserom eller digitalt. Ingen krav til forkunnskaper for å delta, eksamensgaranti og ekstra bonus: Inkludert i prisen får du også tilgang til vårt moderne og interaktive e-læringskurs i 12 måneder!

Bli en bedre og mer ettertraktet prosjektleder med en PRINCE2®-sertifisering.

Meld på kurs
 • Om kurset
 • Kursholdere
 • Om PRINCE2®
 • Referanser

Om kurset

I dette kurset følger vi et PRINCE2®-prosjekt, steg for steg. Vi tar deg med gjennom alle faser i et prosjekt, samt forbereder deg til sertifiseringseksamen. Kurset er praktisk lagt opp med oppgaveløsing og eksamenstrening gjennom alle kursdagene.

Som ledende tilbyder av PRINCE2® sertifiseringskurs har vi gjennomført et stort antall kurs, og du kan være trygg på at våre kurs holder høy kvalitet. Våre dyktige PRINCE2® trenere gjennomgår metoden på en effektiv, strukturert og lettfattelig måte, og i kurset benyttes praktiske eksempler, caseoppgaver og diskusjoner i plenum. Ikke minst har vi svært mange fornøyde kursdeltakere! Ta en titt på våre referanser.

Læringsutbytte

 • Du får en god og strukturert innsikt i PRINCE2®-metoden, formidlet på en effektiv og pedagogisk måte.
 • Du opparbeider deg god forståelse for den internasjonalt anerkjente «beste praksis» for prosjektledelse innenfor PRINCE2®-rammeverket.
 • Du får følge et PRINCE2®-prosjekt gjennom alle faser og faseoverganger, fra oppstart til avslutning.

 

Målgruppe

Kurset passer både for prosjektledere og prosjektdeltakere, og for deg som:

 • ønsker å få inngående kjennskap til PRINCE2®-metoden
 • ønsker å formalisere din prosjektkompetanse gjennom en sertifisering på PRINCE2® Foundation-nivå
 • skal kunne ta i bruk Difi sin Prosjektveiviser som er basert på PRINCE2®

 

Innhold i kurset

Kurset gir en full innføring i PRINCE2®-metodens tre deler:

 • 7 PRINCE2® prinsipper
  PRINCE2® bygger på syv grunnleggende prinsipper. Prinsippene stammer fra erfaringer fra tidligere prosjekter og sikrer at metoden brukes på en slik måte at den bidrar til at et prosjekt blir vellykket. «Kontinuerlig forretningsmessig forankring» er ett av prinsippene. Det betyr at det finnes en forsvarlig grunn for å starte prosjektet, og at denne begrunnelsen må være gyldig gjennom hele prosjektets levetid.
 • 7 PRINCE2® temaer
  PRINCE2® omfatter syv temaer. Temaene representerer en samling minstekrav til den kunnskapen du og din organisasjon må ha – og tilsvarende den kompetansen dere må ha for å kunne anvende metoden. PRINCE2® setter for eksempel krav til lagdelt styring og ledelse, og anbefaler en organisering som sikrer rett ledelsesfokus på rett nivå i prosjektorganisasjonen.
 • 7 PRINCE2® prosesser
  PRINCE2® omfatter syv prosesser. Prosessene har alle definerte innsatsfaktorer og resultater. PRINCE2® har fokus på prosjektets ledelsesprodukter. Prosjektforslaget er et slikt ledelsesprodukt, som er et sammendrag av prosjektets hensikt, kostnader, tid, kvalitetskrav og begrensinger. Difis anbefalte prosjektmodell Prosjektveiviseren bygger på PRINCE2®-metoden.

 

Kursdetaljer og forberedelser

 • Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta på kurset.
 • Kurset gjennomføres som et kombinert klasseromskurs. Det betyr at du selv kan velge om du vil delta på kurset i klasserom eller følge kurset digitalt fra din PC. Om du velger å  delta digitalt, vil du selvfølgelig fremdeles kunne være en aktiv deltaker i kurset, bli med på gruppeoppgaver, stille spørsmål og så videre.
 • Kurset avsluttes med en skriftlig sertifiseringseksamen (norsk) på slutten av siste kursdag (dag 3) i våre lokaler. Dersom du heller ønsker å ta eksamen online, har du muligheten til det. Da får du en eksamens-voucher av oss som du må benytte innen 12 måneder. Du velger selv et tidspunkt som passer for deg å gjennomføre online-eksamen. På første kursdag kan du gi beskjed om om hvilken eksamensløsning som passer best for deg.


Eksamensgaranti
Vi har eksamensgaranti. Det betyr at dersom du ikke består eksamen på første forsøk så gir vi deg en ny sjanse uten merkostnad.

Eksamen

 • 60 multiple choice-spørsmål, hvorav 55 % må være riktig for å bestå.
 • Varighet: 60 minutter. (75 minutter dersom du tar eksamen på et språk som ikke er ditt morsmål).
 • Ingen hjelpemidler
 • Norsk eksamen

Foundation-sertifiseringen må ikke fornyes, du har den for alltid.

E-læringskurs inkludert i prisen
Når du er påmeldt et av våre 3-dagers kurs i klasserom/digitalt får du også tilgang til vårt PRINCE2® e-læringskurs. Du har tilgang til dette i 12 måneder og kan bruke det som forberedelse til kurset, eksamensforberedelse eller repetisjon etter gjennomført kurs.

Pensum
Undervisningen tar utgangspunkt i den nyeste PRINCE2®-manualen «Ledelse av vellykkede prosjekter med PRINCE2®» (6th edition), utgitt av AXELOS.

Når du melder deg på kurset vil du få tilgang til Holte Academys PRINCE2® SMART-bok som er en komprimert versjon av manualen «Ledelse av vellykkede prosjekter med PRINCE2®». Boken er godkjent av PeopleCert, sertifiseringsorganet til AXELOS, for bruk i kurset PRINCE2® Foundation. Vi har laget denne boken for å gjøre det lettere og mer oversiktlig for deg å komme gjennom pensum og bestå eksamen.

I tillegg vil vi gi deg anbefalinger til hvordan du forbereder deg best mulig til kurset slik at du er godt forberedt til eksamen.

Kursholdere

Steinar Westland

Rådgiver og kursholder

(+47) 934 41 533

Steinar er en av våre mest erfarne forelesere og får gjennomgående svært gode tilbakemeldinger fra kursdeltakere på både åpne og bedriftsinterne kurs. Dette skyldes i stor grad en kombinasjon av praktisk erfaring, teoretisk kunnskap og sosiale evner som muliggjør en effektiv undervisningsform som øker deltakernes kompetanse samtidig som det legger til rette for praktisk anvendelse. Steinar er sertifisert PMP® og Managing Benefits™. Han er akkreditert PRINCE2® trener og har holdt svært mange PRINCE2-kurs de siste årene med meget høy bestått-andel blant deltakerne på både Foundation og Practitioner-nivå. I tillegg er Steinar også akkreditert PRINCE2 Agile® trener og er kursholder for våre PRINCE2 Agile® kurs.

Martin Hartmann

Daglig leder

(+47) 934 41 592

Martin er en kunnskapsrik og dyktig kursholder som formidler fagstoff på en behagelig, morsom og lett forståelig måte. Han er kreativ i sin tilnærming og liker å overraske kursdeltakerne med engasjerende øvelser og eksemplifiserende innslag. Martin er en ettertraktet kursholder som får svært gode tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakere. Som akkreditert PRINCE2® trener kan han i tillegg vise til meget gode resultater basert på kursdeltakeres eksamensscore og sertifiseringsnivå. Martin er også MoP® og PRINCE2 Agile® sertifisert.

Richard Thursfield

Rådgiver og kursholder

(+47) 91674011

Richard er en erfaren konsulent og kursholder med en genuin lidenskap for å hjelpe kundene sine med å ta smarte valg og oppnå økt verdi i sine endringsinitiativer. Han er en kompetent og kvalitetsbevisst kursholder som kobler teori til praktiske eksempler og referer til egne erfaringer fra operativ prosjekthverdag. Hans faglige bakgrunn kommer fra å lede organisasjonsutviklingsinitiativer både i offentlig og privat sektor. Richard bidrar til at ting skjer i praksis og mener at suksess ofte er et direkte resultat av å velge å gjøre de riktige tingene basert på kontinuerlig læring og refleksjon over direkte erfaring. Richard er akkreditert MSP® trener og Advanced Practitioner. I tillegg er han akkreditert PRINCE2® og PRINCE Agile® trener. Han har også sertifiseringene Management of Portfolios (MoP®), Managing Benefits™, AgileSHIFT® og Change Management (APMG).

Om PRINCE2®

Prosjekt som arbeidsform er en økende trend i markedet. Som medarbeider i en moderne bedrift eller organisasjon stilles det krav til at man skal kunne jobbe på tvers av oppgaver og med forskjellige personer. For å lykkes med dette kreves det at man effektivt kan styre prosjekter og prioritere oppgaver. PRINCE2® er da et nyttig verktøy og en av de mest anerkjente og brukte metodene i faget. Det stilles også større krav til dokumenterte ferdigheter og formell sertifisering innen prosjektledelse når bedrifter søker nye medarbeidere til å arbeide med prosjekter enn tidligere.

Som prosjektleder for små-, mellomstore og store prosjekt gir PRINCE® metoden deg det rammeverket du trenger. Metoden er skalerbar og kan tilpasses den enkelte bedrift.

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) er bredt anerkjent som markedets ledende prosjektmetode. Metoden har en prosessbasert tilnærming til en prosjektmodell med faser, beslutningspunkter og krav til styringsunderlag.

PRINCE2® er opprinnelig utviklet i England og basert på beste praksis i prosjektgjennomføring. Den har sitt utspring fra IT-prosjekter, men har i etterkant blitt utviklet til en metode som kan benyttes i alle typer prosjekter uavhengig av størrelse, bransje, organisasjonsform, geografi og kultur. Metoden beskriver hvordan man gjennomfører prosjekter fra start til slutt. Den er generisk og må tilpasses den enkelte virksomhet. Antall sertifiserte i Norge og på verdensbasis øker hurtig. Metoden passer for både offentlige og private bedrifter.

I Norge har DIFI basert sin anbefalte Prosjektveiviser på PRINCE2® metoden.

En PRINCE2® sertifisering kan gjennomføres på to nivåer: Foundation og Practitioner.

PRINCE2® Foundation kurset passer for alle som ønsker å lære prosjektledelse gjennom PRINCE2® metoden og krever ingen forkunnskaper. Kurset går over 3 dager og eksamen gjennomføres siste kursdag.

PRINCE2® Practitioner kurset utvikler deltagernes ferdigheter innen prosjektledelse og praktisk anvendelse av metoden. Dette kursert krever at du er PRINCE2® Foundation sertifisert eller PMP® sertifisert. Vi anbefaler allikevel PMP® sertifiserte å ta Foundation kurset i forkant.

Antall sertifiserte i PRINCE2®:

På verdensbasis:
PRINCE2® Foundation: 776 500 .
PRINCE2® Practitioner: 429 000

I Norge:
PRINCE2® Foundation: 3 444
PRINCE2® Practitioner: 1 224

Kilder hevder at antall gjennomførte PRINCE2 sertifiseringer på verdensbasis vil nå 2 millioner i løpet 2019.

Dette var et meget bra kurs, faktisk noe av det beste jeg har deltatt på i hele min yrkeskarriere. Kursholderen var meget dyktig, læringsformen passet meg utmerket.

Bjørn, Akershus Fylkeskommune

Jeg synes kurset var lærerikt og nyttig til jobben jeg skal gjøre som prosjektleder.
Kurset har gitt meg innblikk i hvordan et prosjekt blir til, og hvordan jeg skal jobbe underveis for å lykkes med prosjektet. Kurslederen var veldig entusiastisk og dyktig. Det var tydelig at han kunne sitt fag, og kunne svare på alle relevante spørsmål som kom opp. Anbefaler kurset til alle som jobber, eller skal jobbe med prosjekt!

Johanne, UiT

Jeg møtte dyktige instruktører med kompetanse og erfaring. Dette var et krevende kurs, men takket være disse instruktørene klarte jeg kravet til BESTÅTT på eksamen med god margin. Jeg har prosjektlederutdanning fra tidligere (med eksamener fra Høgskole), men dette kurset fra Holte Academy var vel anvendte penger.

Knut H.Arnesen

Fullførte uten problemer både PRINCE2® Foundation og Practitioner i løpet av en hektisk uke hos Holte Academy i juni 2016. Dette mye takket være en pedagogisk svært dyktig og engasjert lærer som bl.a. hadde et målrettet fokus på "multiple choice" eksamensoppgavene. Gode kurslokaler og bevertning bidro til en hyggelig og lærerik uke. Jeg kan på det varmeste anbefale Holte Academy til alle som vurderer en PRINCE2® sertifisering. 

Dag, daglig leder Mobile Networks Knowledge AS

Jeg og mine kollegaer fra Accenture var kjempefornøyde med kurset!
Vi var spesielt fornøyd med hvordan foreleser greide å strukturere innholdet på en slik måte at vi hele tiden hadde klart for oss hvilken del av faget vi holdt på med og hvordan det hang sammen med andre deler av faget samt noen knytninger mot virkelige prosjekter.
God lunsj og godt utvalg av snack i kantinen. Fine lokaler og blide mennesker.Vi har allerede anbefalt kurset til flere kollegaer! Tusen takk!

Ellen, Accenture AS

Kurset var nyttig for å få en meget systematisk innsikt i strukturert prosjektarbeid. Jeg fikk blant annet innsikt i hvorfor det er viktig å være oppmerksom/ ha fokus på de produkter prosjektet skal levere og på nytten av å inndele i faser. Foreleser var særs dyktig i å formidle stoffet på en oversiktlig og forståelig måte.

Espen Gulbrandsen

Kurset gir en god innsikt i prosjektarbeidets kompleksitet, spesielt det å lære en prosjektmetodikk som fokuserer på produktet som prosjektet skal frembringe, og viktigheten av løpende forankring mot prosjekteier i prosessen.

Arild Høiby, Holte Consulting AS

Dette er et intensiv kurs som gir full uttelling på hele PRINCE2® metodikken på kort tid. Kursholderen presenterte metoden på en godt strukturert og engasjerende måte. Sammen med gode oppsummeringer etter hver bolk og oppgaveløsning/quiz ble sentrale begreper og hensikter repetert og gjentatt på en måte som festet seg godt.

Terje, Enoro

Holte Academy har de hyggeligste folka og de beste kurslederene. Jeg tror ikke jeg klarer å si det bedre om jeg skriver noe lenger!

Richard Gran

Det var et veldig godt kurs! Det var intensivt, men Steinar var enormt dyktig på å holde fokus og sikre at alle forsto tankegangen. Alle spørsmål  ble håndtert på en slik måte at man så sammenhengene. Repetisjon først og sist på dagen gjorde at man hang godt med. Tusen takk for supert kurs!

Helene, Oslo Kommune

Kurset ga meg all den grunnleggende kunnskapen jeg trengte til å starte å bruke PRINCE2. Kursholderen klarer å gjøre et kurs som egentlig er enveiskommunikasjon til å bli engasjerende. Selv uten PRINCE2 kunnskaper på forhånd så kommer du ut med nye muligheter.

Oliver, Conax AS

Veldig bra og intensivt kurs med en erfaren kursholder! Antall deltakere begrenset opp til 20 på vårt bedriftsinterne kurs gav en bra mulighet til å stille spørsmål og å være interaktiv med andre på kurset.

Dusan , Sporveien AS (Bedriftsinternt kurs)

Jeg har tidligere erfaring som prosjekteier og prosjektdeltager. For meg var kurset en god innføring i begrepene og metodikken i PRINCE2. Bra å få lære en systematisk metodikk som vil heve kvaliteten på prosjektene våre gjennom å bruke en felles metodikk som er velutprøvd og anerkjent. PRINCE2 kan tilpasses slik at man kan starte på det nivået bedriften er og utvikle seg derfra.

Anne, Sporveien AS (Bedriftsinternt kurs)

Kurset gir et godt teoretisk grunnlag for å
forstå god prosjektpraksis og fordelene ved å
anvende prinsipper fra PRINCE2®.

Christina, Accenture

PRINCE2® Foundation gav en god forståelse av hvordan organisere prosjekter på en profesjonell måte og teorien ble intuitivt og logisk forklart. Kurset ble levert av en dyktig kursholder (Richard Thursfield) med solid, praktisk erfaring som han brukte underveis i kurset for å støtte opp under det teoretiske materialet.

Nils, Digiplex (Bedriftsinternt kurs)

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.