5 enkle og grunnleggende forbedringsverktøy – 1 dags kurs

– Lær enkle, men viktige verktøy  som hjelper deg med å skape en forandring, og forbedring, enten du er medarbeider eller leder. Se problemer og løsninger i nytt lys. Bidra til vekst og forbedring der du er.

Påmelding
 • Om kurset
 • Kursholder

Om kurset

Kurset “5 enkle og grunnleggende forbedringsverktøy” er 1 av våre 10 kurs i PROSJEKTUKA .

I dette kurset tar vi en gjennomgang og lærer 5 enkle verktøy som kan gi deg stort utbytte i din arbeidshverdag. Verktøyene du lærer om er A3, SIPOC, VOC/CTQ, Fiskebensdiagram og 5S.

 • A3 er et problemløsningsverktøy der du lærer å sette ord på problemet du ønsker å løse.
 • SIPOC er en metode for å kartlegge en prosess med alle omkringliggende aspekter. Dette er et godt utgangspunkt for å ta tak i problemer med prosessen og nødvendig før du kartlegger i detalj.
 • VOC/CTQ – hvordan gjør du kundens stemme – voice of the customer – om til konkrete, målbare fakta som du kan gjøre noe med og se at du forbedrer – altså det som er «kritisk for kvalitet» eller CTQ?
 • Fiskebensdiagram – her tar vi 5*hvorfor og systematiserer slik at vi kommer nærmere rotårsaken til et problem
 • 5S – sortere, systematisere, skinne, standardisere og sikre – hvordan kan vi sørge for at vi har det så rent, ryddig og praktisk rundt oss at rutiner og arbeidsoppgaver blir en lek.

Dette kurset passer best om du tar med deg et konkret problem eller prosess vi ser på sammen og i grupper.


Innhold i kurset:

Vi går i dybden og tester ut og jobber med følgende 5 verktøy:

 • A3
 • SIPOC
 • VOC/CTQ
 • Fiskebensdiagram
 • 5S

 

Kurset passer for deg som:

 • Trenger å lære noen enkle verktøy for å komme i gang med forbedringsarbeidet
 • Ønsker å bli en bedre leder og ansatt som har de mest grunnleggende verktøyene på plass
 • Ser at det er mulig å gjøre arbeidet bedre og enklere, men strever med å finne ut hvilke verktøy som kan brukes.


Omfang

Kurset “5 enkle, grunnleggende forbedringsverktøy” omfatter en 1-dags samling i klasserom.

“Kurset «5 enkle, grunnleggende forbedringsverktøy» er et praktisk kurs for deg som ønsker å komme i gang med forbedringsarbeid. Få de grunnleggende verktøyene på plass, slik at du kan gjøre forbedringer der du er. Om ditt eneste verktøy er en hammer, ser alle problemer ut som en spiker. Nå har du mulighet til å utvide verktøykassen.”

Sidsel W. Storaas, kursholder

Kursholder

Sidsel Storaas

Sidsel W. Storaas

Sidsel W. Storaas har 30 års nysgjerrighet og lidenskap for kvalitet og 25 års arbeidserfaring fra roller og stillinger innen kvalitetsledelse i maritim og offshore industri. Hun har jobbet for Storebrand Sjø og Energi, rederiet Leif Høegh, oljegiganten Equinor og det ledende, uavhengige E&P-selskapet Aker BP. Hennes lidenskap er å skape kultur og struktur slik at folk og team blir suverene i det de gjør. Hun legger stor vekt på at kurs og foredrag skal være nyttige og at læring skal kunne tas i bruk med en gang.

Sidsel har erfaring fra store investeringsprosjekter, LEAN og implementering av kultur for kvalitet og forbedring, ledelses- og styringssystemer, revisjon, risikostyring og flere læringsprogrammer, online og klasserom. Storaas er utdannet sivilingeniør fra NTNU og er Master Black Belt i Lean Six Sigma.

Sidsel holder kurs innen for flere tema; kvalitet, Lean, team- og kommunikasjon, endringsledelse m.fl.

 

Prosjektuka arrangeres 2 ganger i året, vår og høst. Neste arrangement gjennomføres 8.-12. november 2021. Effektiv prosjektopplæring, faglig inspirasjon og mulighet til å knytte nye kontakter. 10 intensive og prosjektrelaterte 1-dags kurs. Velg om du vil delta på ett eller flere kurs i løpet av én uke. Sett sammen din egen kompetansepakke og velg de kursene som dekker ditt behov. KURSOVERSIKT PROSJEKTUKA