Gratis webinar: Hva er Scrum?

19. januar 2024 – I dette gratis webinaret gir vi deg en introduksjon til den smidige metodikken Scrum. Du får et innblikk i hvilke prosjekter som kan ha fordel av å benytte Scrum, og vi ser litt nærmere på fordelene det kan gi.  

Påmelding
  • Innhold

Innhold

Fossefall og smidig metodikk er to ulike tilnærminger til prosjektledelse og utvikling. Smidig metodikk har blitt stadig mer populært i prosjekter, spesielt i IT-bransjen der kompleksiteten og kravene til tilpasningsevne er høye. Metodikken ble opprinnelig utviklet for software-utvikling, men brukes i dag også i andre bransjer. Scrum-metodikken er spesielt egnet i prosjekter som har behov for rask tilpasning til endrede krav eller markedsbehov underveis. 

Fordelene med å jobbe smidig i prosjekter er for eksempel at det kan bidra til økt fleksibilitet og tilpasningsevne i prosjektet, tettere samarbeid mellom teamet og kunden, økt produktivitet, bedre kvalitet, og økt motivasjon og engasjement i prosjektarbeidet.  Bli med på webinar og vi gir deg et godt på bilde på alt dette! 

I webinaret går vi gjennom: 

  • Fossefall versus smidig metodikk 
  • Hva er Scrum? 
  • Fordeler med smidig metodikk og Scrum 
  • Hvilke prosjekter passer Scrum for? 
  • Roller i et Scrum-prosjekt 
  • Aktiviteter i et Scrum-prosjekt 

 

26.-27.februar 2024 arrangerer vi Scrum Master I klasseromskurs i våre lokaler på Skøyen. På kurset blir du kjent med Scrum-metodikken og lærer hvordan du utfører Scrum Master-rollen i et Scrum-prosjekt. Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta på kurset. Kurset fører frem til sertifisering som Scrum Master 1. 

4.-5. april 2024 arrangerer vi Scrum Product Owner I kurs i våre lokaler på Skøyen.

På webinaret får du mer informasjon om disse kursene og har anledning til å stille spørsmål til kursholder.

Møt vår Scrum ekspert 

Webinaret gjennomføres av Svein Kvinnsland, rådgiver og kursholder i Holte Academy.  

 Svein er en erfaren prosjektleder og kursholder, som formidler prosjektkompetanse på en god og humoristisk måte godt krydret med eksempler fra reelle prosjekter. Bruken av egne og deltakernes eksempler hjelper deltakeren med å relatere teorien til reell bruk av kunnskapen.  Han får svært gode tilbakemeldinger og er en ettertraktet kursholder både for åpne og bedriftsinterne kurs. Svein har tung teoretisk kunnskap og erfaring fra både enkle og komplekse prosjekter innen bygg og anlegg, digitalisering, helse og integrerte systemer. I tillegg til å være akkreditert PRINCE2®trener har Svein kvalitetssikret den norske oversettelsen av PRINCE2®. I tillegg til PRINCE2® kurs holder han kurs i PRINCE2® Agile, AgileSHIFT® og PMP®, Scrum Master I og II, Scrum Product Owner I og II.

På denne siden finner du flere av våre gratis webinar.