PRINCE2

Birte og Tatiana har sertifisert seg i PRINCE2® – Her deler de sine erfaringer

Vi har lyst til å bli enda bedre kjent med kursdeltakerne våre og har tatt en prat med Birte Lothe og Tatiana Klie som begge har blitt PRINCE2®-sertifisert nylig. Vi er nysgjerrig på hvilken bakgrunn og arbeidsoppgaver de har, og hvorfor de valgte å sertifisere seg.

Kort om PRINCE2®

PRINCE2® er en anerkjent prosjektmetode som praktiseres over hele verden, og stadig flere velger å sertifisere seg. Hvert år deltar hundrevis av personer på fysiske og digitale PRINCE2®-kurs hos Holte Academy. 

Hvorfor er metoden og sertifiseringen så populær, lurer du kanskje på? Metoden bygger på beste praksis for gjennomføring av prosjekter, med bakgrunn i erfaringer fra et stort antall prosjekter på verdensbasis. Prosjektmetoden er fleksibel og kan tilpasses alle bransjer og typer prosjekter, små og store. Det er heller ikke krav til at man skal ha forkunnskaper for å kunne delta på kurs eller bli sertifisert.

Mange arbeidsgivere stiller krav til at sine prosjektledere- og prosjektmedarbeidere skal ha en prosjektsertifisering. Søker du på finn.no etter ledige prosjektstillinger, vil du se at mange krever at du er PRINCE2®-sertifisert. PRINCE2®-rammeverket gir deg støtte og veiledning i prosjekthverdagen, og gjør deg mer attraktiv i arbeidsmarkedet den dagen du skal finne ny jobb.

Hils på Birte og Tatiana!

Birte og Tatiana har ulik bakgrunn og jobb. Til felles har de at begge har tatt sin PRINCE2® Foundation-sertifisering høsten 2022.

Birte Lothe – Prosjektleder i Telenor

Birte Lothe Telenor

 

 

Navn: Birte Lothe
Stilling: Prosjektleder i Telenor
Bransje: IT / Telecom
Sertifisering: PRINCE2® Foundation

Birte tok sin PRINCE2® Foundation-sertifisering høsten 2022. Hun deltok på klasseromskurs og gjennomførte online eksamen. 

Birte jobber som prosjektleder for Telenor, hvor hun tilhører en prosjektledergruppe i Telenor Business som jobber inn mot leveranseprosjekter for Telenor sine storkunder.

Hva er din erfaring innenfor prosjektarbeid?  

Birte forteller at hun nettopp har begynt i Telenor, men at hun har 10 års prosjekterfaring innenfor olje- og gass-bransjen bak seg. Dette har vært store, tverrfaglige og komplekse prosjekter som har strukket seg over flere år. Hun har hatt ulike faglige og koordinerende roller, i tillegg til å ha jobbet som linjeleder/ressurseier i Aker Solutions. 

Hos Telenor består prosjektgruppens leveranser hovedsakelig av etablering av produkter og tjenester innenfor IT, mobil og sikkerhet hos kunder. Hensikten er å skape konnektivitetfor deres kunder og at de skal kunne kommunisere med omverdenen på en stabil og sikker måte. Denne samme prosjektledergruppen blir også brukt til interne forbedringsprosjekter, for eksempel ved oppstart av nye tjenester (tjenesteutvikling) eller ved utvikling av nye produkter, forteller Birte. 

Hvordan jobber du eller din avdeling med prosjekt i dag?  

-Måten vi, i min avdeling, jobber på er basert PRINCE2®, forteller Birte. Vi har tilpasset den til vår organisasjon og våre leveranseprosjekter. Prosjektene hos Telenor har ofte mange involverte og er gjerne en sammensatt leveranse av ulike produkter og tjenester, så vi er avhengig av en prosjektmodell for å sikre effektivitet i vår samhandling, både internt og med kunder. Telenor er en kundeorientert bedrift som leverer forretningskritiske kommunikasjonsløsninger, og det er viktig for kundene at leveransene blir implementert til rett tid, kost og kvalitet.

-Etter anbefaling fra en kollega valgte jeg å delta på kurs og ta min sertifisering hos Holte Academy. Kurset ga meg en god grunnforståelse av hvordan PRINCE2®-prosjektmetoden er bygget opp. Det gir meg store fordeler og jeg tror det gjør det enklere for både meg og mine kolleger å finne koblinger mellom PRINCE2®-teori og våre prosjekter i praksis. 

Tips til andre som vurderer sertifisere seg?  

-Sett av nok tid i etterkant av kurset til å lese deg opp på de emnene som du synes er mest krevende og unngå at det havner langt bak hjernebarken. Ta eksamen raskt, mens det er friskt i minne, oppfordrer Birte.  

Eksamen gjennomførte Birte online via sin egen PC med webkamera. Etter endt klasseromskurs booket hun tid for å gjennomføre eksamen.

Gratulerer med sertifiseringen, Birte!  

Tatiana Klie – Package Engineer hos Aibel

Tatiana Klie

 


Navn:
Tatiana Klie
Stilling: Package Engineer hos Aibel
Bransje: Olje og gass
Sertifisering: PRINCE2® Foundation

Tatiana har også tatt sin PRINCE2® Foundation-sertifisering høsten 2022. Hun deltok på klasseromskurs og hadde online eksamen.

-Jeg har nettopp fått jobbtilbud fra Aibel og jeg gleder meg til å begynne hos dem som en pakke-ingeniør for piping fra 10. oktober!

Aibel AS er en av Norges største aktører innen prosjektering, nybygg, vedlikehold og oppgradering i olje- og gassindustrien, og er totalleverandør av og konseptutvikler for olje- og gassinstallasjoner.

Hva er din erfaring innenfor prosjektarbeid? 

-Helt siden 2015 har jeg vurdert å skaffe meg en PRINCE2®-sertifisering, forteller hun. Da jobbet jeg på NOV (National Oilwell Varco), som utstyrsansvarlig. NOV er et stort internasjonalt selskap som tilbyr innovative løsninger til olje og gass-næringen. Jeg satt med ansvar for mange prosjekter samtidig, og fikk merke at jeg manglet grunnleggende kunnskap om prosjektledelse. Prosjektene var store, komplekse og varte ofte flere år. Det ble krevende å holde styr og orden på alle prosjekter, sier Tatiana.  

Det var etter tips fra en kollega, som nettopp hadde skaffet seg en PRINCE2®-sertifisering og som opplevde at stort utbytte av opplæringen, at Tatiana ble oppmerksom på denne sertifiseringen. Helt siden den gang har hun vurdert å dra på kurs, men muligheten har ikke bydd seg før nå i høst. 

-Ettersom jeg nylig var i en jobbsøkerprosess, valgte jeg å benytte tiden godt og sertifisere meg nå for å gi min CV litt ekstra krydder og fylle på med relevant kompetanse, som jeg vet jeg kommer til å få bruk for, forteller Tatiana. 

-Jeg ble anbefalt å benytte Holte Academy som kursleverandør fra en kursdeltaker på et annet kurs jeg deltok på tidligere. Jeg er veldig fornøyd. Kurset var godt strukturert, vi fikk et godt innblikk i metoden og jeg ble nysgjerrig på flere sertifiseringer innen PRINCE2®-familien, som jeg kan dra nytte av. 

Tips til andre som vurderer å sertifisere seg? 

-Mitt beste tips til deg som vurderer å sertifisere deg er å melde deg på kurset og bruke tid på å lese pensum. Tatiana mener at de fikk så mange gode eksamenstips fra kursholder Steinar Westland i løpet av de 3 dagene, at det nesten var umulig å ikke bestå eksamen.  

Gratulerer med sertifiseringen, Tatiana!

Se våre sertifiseringskurs i PRINCE2®-metoden

 Bli med på et gratis frokostmøte eller webinar

 

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.